Skräddarsydda verktyg till banken

Sörmlands Sparbank är en fristående bank, men delar myntet och sparbankseken tillsammans med Swedbank. På kontoren i de sörmländska skogarna ser Britt till att den dagliga verksamheten fungerar som den ska.

Johan Östling är IT-chef på Sörmlands Sparbank på huvudkontoret i Katrineholm berättar att Britt hjälpt banken att ta fram unika system och funktioner för bankens verksamhet.

– ”Banker omfattas av mycket hårda regler. Ett exempel där Britt varit med och hjälpt oss, är utvecklingen av ett program som hindrar oss att hamna i en jävssituation. De anställda får ju också vara kunder, men som bank får vi inte vara jäviga. Systemet kontrollerar om en person är jävig. Det är en enkel funktion, men till stor nytta för oss. Funktionen finns inte i våra vanliga system.

För kontorens dagliga information har Britt från grunden byggt upp bankens intranät och har tagit fram många bankspecifika applikationer i Sharepoint och .NET-applikationer.

– ”I Sharepoint har Britt byggt en webbaserad plattform med regelverk. Vi matar in wordfiler och ut kommer rätt formaterade html-filer. Det är sökbart med en hierarki och struktur. Det är en mycket god kvalitet på slutresultatet.

Men det är inte bara interna system som bara används av bankens personal som Britt står bakom. Sörmlands Sparbanks webbplats, www.sormlandssparbank.se är byggd av Britt på content management-plattformen Episerver.

– ”Britt är en väldigt bra partner att samarbeta med. De är personliga i sin kontakt och bryr sig om kunden. Man känner att vi får det lilla extra”, säger Johan Östling.

Som leverantör står Britt redo att hjälpa till när den lokala bankens egen it-avdelning på kontoret i Katrineholm har extra mycket att göra eller inte har tillräckligt med personal på plats. Då kommer tekniker ut från Britt till banken för on site-support.

– ”En är på kurs och en är ledig och då står vi där utan resurser. Då har Britt hjälpt oss med it-tekniker. Det löser sig på kort varsel. Det är väldigt positivt med deras snabba bemötande”, förklarar Johan Östling.

Britt har bra SLA:er, personlig kontakt och en bra kostnadsbild. Det är helt klart en leverantör som jag kan rekommendera”, säger Johan Östling.

Vill du veta mer om våra smarta lösningar?

Boka en tid i min kalender för webbmöte så berättar jag gärna mer vad vi kan göra för just er.

Tillbaka

Tack för din fikfrågan!

Vi skickar en bekräftelse till din e-postadress. Där hittar du även kontaktuppgifterna till din fika-date om du behöver komma i kontakt med hen innan mötet.

{{ contact.name }}
{{ contact.title }} Boka fika
{{ errorMsg }} {{ bookInfo.salesman.name }}. Gå tillbaka
  • {{ day.date }}
  • {{ day.day }}
Dina uppgifter
Fika med britt

Datum: {{ bookInfo.time.date }}

Tid: {{ bookInfo.time.start }} - {{ bookInfo.time.end }}

Rådgivare: {{ bookInfo.salesman.name }}

Plats: {{ bookInfo.salesman.address }}