Arbetsplats som tjänst hos Peab

 

 

 

sextio år har Peab bidragit till samhällsbygget. Det som 1959 började med två mycket unga bröder, Mats och Erik Paulsson, och en traktor är i dag Sveriges största, och Nordens ledande, bygg- och anläggningsföretag.

Många människor har, kanske ens utan att veta om det, en relation till Peabs arbete. Det kan vara genom deras hem, platsen där barnen går i skolan eller arbetsplatsen.

Med sina 15 000 anställda är det nödvändigt att ha en bra och väl fungerande struktur kring inköp- och hanteringsrutiner för datorer och kringutrustning. Där spelar Britt en nyckelroll.

Det är inom klienter som Britt under 13 av Peabs 60 levnadsår funnits med och utvecklat byggjättens tjänster.

– Vi har haft ett långt och bra samarbete säger IT-teknikchefen Richard Jonsson, och berättar hur partnerskapet blev verklighet 2006.

– Det som gjorde att valet föll på Britt varatt vi med ens blev en stor och betydelsefull kund, precis så som vi vill ha det. Vi ville få den uppmärksamheten från vår leverantör och med facit i hand nu tretton år senare är det just vad vi har fått.

Richard Jonsson har varit med på hela resan med Britt och är ansvarig för klientplattformen.

– Framför allt uppskattar jag den täta dialogen vi kan hålla med vår ansvarige säljare och övrig personal hos Britt. Vi har ofta daglig kontakt. Fördelen är snabba beslutsvägar, enkelt att göra förändringar och fullt fokus.

Det välsmorda samarbetet och dialogen har bland mycket annat resulterat i att Peab och Britt tidigt under samarbetet fick till ett bra automatiskt beställningsflöde och även en automatik i registreringen av datorer på respektive användare.

– Systemen är integrerade med affärssystemet och när en dator levereras från Britt föds vårt system med information om utrustningen som blir direkt registrerad på rätt användare i vårt system.

Det väl fungerande systemet är något parterna byggt upp och utvecklat gemensamt genom åren, utifrån Peabs behov.

Vad är det i första hand som levereras?

– Den största volymen är helt klart klient-pc men även fler o fler smartphones och plattor. Vi väljer ut ett standardsortiment som vi erbjuder användarna, allt från en bärbar pc till en vanlig stationär och flera olika mobiler.

Det handlar sällan eller aldrig om några stora partier åt gången.

– Nej, det beställs aldrig en batch ut till ett bygge eller kontor. Klientpaketen beställs 1 och 1. Det innebär också att de tekniska livslängderna blir utspridda. Det finns alltid datorer som behöver bytas ut, på grund av att de uppnått sin livslängd.

Där kommer Peab IT:s pool-lager, som Britt administrerar, in i bilden och blir en viktig del i kedjan.

– Lagret gör att leveranstiderna säkras. Därifrån återanvänder vi all utrustning inom den tekniska livslängden, vilket gör att om exempelvis någon slutar på Peab som har en relativt ny dator så går den tillbaka till Britt och rekonditioneras och raderas för att kunna gå ut i nästa leverans, säger Richard Jonsson. Vi återanvänder så mycket vi bara kan! Det är bra för miljön och det är bra ur ekonomisk synvinkel.

Vill du veta mer om Arbetsplats som tjänst?

Boka en tid i min kalender för webbmöte så berättar jag gärna mer hur det fungerar!

Tillbaka

Tack för din fikfrågan!

Vi skickar en bekräftelse till din e-postadress. Där hittar du även kontaktuppgifterna till din fika-date om du behöver komma i kontakt med hen innan mötet.

{{ contact.name }}
{{ contact.title }} Boka fika
{{ errorMsg }} {{ bookInfo.salesman.name }}. Gå tillbaka
  • {{ day.date }}
  • {{ day.day }}
Dina uppgifter
Fika med britt

Datum: {{ bookInfo.time.date }}

Tid: {{ bookInfo.time.start }} - {{ bookInfo.time.end }}

Rådgivare: {{ bookInfo.salesman.name }}

Plats: {{ bookInfo.salesman.address }}

Fakta

Kund: Peab

Antal medarbetare: 15 000 st

Kund sedan: 2006

Uppdrag: Arbetsplats som tjänst