Julhälsning från Britt - VD har ordet

Vi börjar närma oss 2018 års slut, hösten passerade försvinnande snabbt och december kom med stormsteg. Det har varit ett minst sagt intensivt och spännande år för oss på Britt.

Året började med att Britt föddes och vi bytte varumärke, en spännande och mycket rolig resa men som både tagit tid, resurser och kraft från organisationen. Det är ett stort projekt att byta varumärke, inte minst när bolagsnamnet i princip sitter ihop med allt vi byggt, från kunders VPN:er till domäner för support mm. En stor eloge och stort Tack till både kunder och medarbetare. Medarbetare som ställt upp och möjliggjort allt ovan och kunder som också ställt upp med tålamod när vi bytte teknik och plattformar. Tack.

Men varumärkesbytet förde också med sig en våg av ännu mer positiva vindar och nyfiken efterfrågan av Britt´s tjänster. Det började med att vi vann Ambeas IT-upphandling. Vi rekryterade en hel del och med facit nu i hand vid årets slut har vi totalt rekryterat över 28 nya kollegor till alla orter. Både nya i branschen men många från lång erfarenhet av liknande roller. Det känns bra, vi är bra rustade att möta framtiden.

Därefter hade vi GDPR i maj som blev mycket jobb för vår DPO till våra kunder och intresset för GDPR-seminarium nådde inga gränser. Vi ISO-certifierade även ytterligare två av våra bolag för miljö och kvalité: Eskilstuna och Stockholm. Grattis till er för väl genomfört arbete.

Under våren vann vi även upphandlingen för Region Gotland och där levererar vi nu alla datorer, surfplattor, tillbehör och tjänster. Regionen har ca 7.000 datorer med hälften inom skolverksamheten, en väldigt rolig affär som vi är stolta över att få stå bakom.

En av våra större kunder, Ambea, fortsätter att växa och i oktober aviserades att Ambea tecknat avtal om att förvärva Aleris Omsorg. Den genomförda konkurrensprövningen lämnades utan åtgärd och förvärvet planeras nu att genomföras i början av 2019. Det innebär att vi växer ytterligare som IT-leverantör till Ambea, och därmed kommer behöva förstärka upp ytterligare med fler nya medarbetare för att möta den växande efterfrågan.

Sammanfattningsvis så föll mycket av det vi planerade för 2018 på plats under året. Att växa och rekrytera är både kostsamt i form av kraft från organisationen men även ekonomiskt, vilket jag upplever att vi klarat bra. Vi har bra förutsättningar för fortsatt god stabil tillväxt och sunda finanser. Under året har vi även börjat utveckla våra interna processer samt digitalisera våra egna rutiner och system för att även i fortsättningen kunna leverera högsta kvalité till alla våra kunder.

Med detta sagt vill jag tacka alla våra medarbetare, kunder, leverantörer och samarbetspartners för ert stora engagemang under året och för ett gott samarbete. Inget av ovan vore möjligt utan våra fantastiska medarbetare som med sin kompetens och erfarenhet varje dag jobbar så hårt för våra kunder.

Ha en riktigt, riktigt God Jul & Ett Gott Nytt År.
Tore Nallgård, VD Britt Sweden