Dags att uppgradera till Windows 10

Ja, det är dags. Windows 7 har nått slutet av sin levnad och många av våra kunder har redan börjat uppgradera till Windows 10. Det kan kännas besvärligt, men förutom att det är nödvändigt är det definitivt värt det. Windows 10 kommer med både bättre säkerhet och högre prestanda.

Supporten upphör den 14:e januari 2020. Därefter erbjuder Microsoft inga säkerhetsuppdateringar. Dina datorer kommer förstås att fortsätta fungera ett tag till, men blir mer sårbara för säkerhetsrisker och virus. Det gör också att din IT-leverantör – oavsett om det är vi eller någon annan - inte kan ge dig den servicenivå du har idag.

Hur uppdaterar vi till Windows 10?

Vi hjälper dig gärna med uppgraderingen till Windows 10. Vi börjar med att se över er befintliga lösning och de säkerhetsrutiner ni har idag. Windows 10 har nämligen en rad nya funktioner och förbättringar som kan ge besparingar vid en uppgradering från Windows 7.

Värt att komma ihåg är att du även behöver uppgradera SQL Server 2008 och SQL Server 2008 R2, där supporten slutade gälla i juli i år. Supporten för Windows Server 2008 och Windows Server 2008 R2 tar slut den 14:e januari 2020, precis som för Windows 7. Det är därför dags att ta ett helhetsgrepp och se över vad som behöver göras.

Hör av dig om du vill ha hjälp. / Britt

Christer Lövstav

Anders Östling