Jenny Karlsson, 28

Jobbar som: Redovisningsekonom

Vad gör du som redovisningsekonom?

Jag har ett helhetsansvar för ett par av våra bolag inom Britt Sweden där jag sköter all redovisning och allt löpande, månadsbokslut, budget etc. Ibland är jag även med i projekt, tillexempel vår webbshop och dess kopplingar till vårt redovisningssystem.

Vad har du pluggat?

Jag har läst 3 år på MDH Ekonomiprogrammet + ett tilläggsår mot revision som blev en Magister examen i företagsekonomi.

Vad ville du bli när du var liten?

Ridande polis

Vad är roligast med ditt jobb?

Siffrorna! Det är kul att vara ax till limpa och jobba i hela flödet, att få skapa och få ihop slutraden av verksamheten. Vår ekonomiavdelning är inte så stor, vilket gör att man blir mycket mer involverad i större projekt och delaktig i verksamheten mer än på större bolag. Man ser helheten på ett annat sätt, vilket är jättekul.

Vilken är din största utmaning i jobbet?

Att förmedla till andra inom organisationen hur andra saker även påverkar ekonomi, att alla ser helheten, det är en spännande och rolig utmaning som jag gillar.

Vilket är det största eller roligaste projektet som du jobbat med?

Vi har skapat en modul i ett av ekonomisystemen för att effektivisera flödena, för att slippa manuellt jobb. Mitt jobb var att sätta krav på hur modulen skulle funka ur ett ekonomisk perspektiv vilket var ett kul projekt, och att sedan se resultatet.

“Det bästa med att jobba på Britt är familjekänslan, att alla gör så olika saker men att vi har så låga trösklar mellan avdelningarna, att alla pratar och hjälper varann och att det är högt i tak.”

Vem på jobbet har mest oväntade talanger?

Lill-Niclas som är grym på att mixa låtar och DJ:a, han får igång alla på dansgolvet på företagsfesterna.

Vilken superkraft skulle du vilja ha?

Teleportering. Vad mycket tid man skulle spara i vardagen om man bara med ett fingerknäpp kunde befinna sig på en annan plats.

Vad är det mest galna du har gjort?

Tatuerat mig på Ibiza.

Vad finns med på din bucketlist?

Bila i USA, det vill jag göra.

Vad är ditt bästa minne på Britt hittills?

Det måste vara min första företagsfest när jag precis hade börjat här. Vi hade kräftskiva på parkeringen, resten låter jag vara osagt.

Vill du jobba med Jenny och oss på Britt?

Hittar du inte den perfekta lediga tjänsten? Skicka en spontanansökan. Vi vill alltid höra ifrån fler talanger som gillar Britt och som vill ansluta till familjekänslan.