Anders Hagman, 35

Jobbar som: Datanörd och systemspecialist

Vad gör du som systemspecialist?

Jag ser till att datorer och IT-miljön fungerar hos mina kunder kort och gott. Just nu jobbar jag i ett projekt mot Landstinget som utredare där jag samlar in information om deras IT-miljö och dess applikationer.

Vad har du pluggat?

Gymnasiet och efter det startade jag eget företag med en kompis. Vi gjorde lite allt möjligt, hjälpte privatpersoner med deras datorer och drog fiber- och fastighetsnät.

Vad ville du bli när du var liten?

Guldvaskare.

Vad är roligast med ditt jobb?

Att få lösa problem eller utmaningar. När någon kund kanske har fått svaret att ”det går inte” från en leverantör, då känner jag bara direkt att det klart det går att lösa. Alla människor och kunderna jag jobbar med också. Sen måste jag säga bygga script också, det är jäkligt kul.

Vilket är det största och roligaste uppdraget mot kund som du jobbat med?

Det jag jobbar med idag, projektet mot Landstinget Dalarna och roligast i det är att få vinna förtroendet hos kunden.

Vem på jobbet skulle du ta med till en öde ö och varför?

Mathias Björnerud lätt, för att vi aldrig skulle ha tråkigt. Högst troligt skulle vi inte överleva men vi skulle inte ha tråkigt iallafall.

“Det bästa med att jobba på Britt är att mitt jobb är så fritt och att jag styr över min egen tid så mycket. Här känner jag mig inte som en liten kugge i ett stort maskineri, utan här har jag fler ansvarsområden och får jobba brett.”

Vem på jobbet har mest oväntade talanger?

Det måste vara vår platschef Erik Hansson som är DJ, han spelade på mitt bröllop.

Vilken superkraft skulle du vilja ha?

Att vara osynlig. Som en fluga på väggen.

Vad är det mest galna din kollega har gjort?

Det måste vara Mathias Björnerud när han drog igång ett tornerspel på Segway som spårade ur.

Vad finns med på din bucketlist?

Oj mycket. Jag försöker verkligen att göra saker på den, som tillexempel sålde vi huset och byggde en husbåt som vi bor på nu året runt.

Vill du jobba med Anders och oss på Britt?

Hittar du inte den perfekta lediga tjänsten? Skicka en spontanansökan. Vi vill alltid höra ifrån fler talanger som gillar Britt och som vill ansluta till familjekänslan.